Scandal de proporții în Capitală după ce Gabriela Firea susține că alegerile locale au fost fraudate. Totodată, fostul primar general face trimitere la declarațiile lui Ludovic Orban și Nicușor Dan și cere insistent renumărarea voturilor.

„Alegerile în București au fost fraudate! O spun Orban – groparul PNL, Plicușor – prietenul Câinelui.

Am găsit si noi foarte multe nereguli! De ce nu se aprobă renumărarea voturilor???”, se întreabă alarmant Firea pe pagina personală de facebook Facebook.

Firea dă în judecată Guvernul

Gabriela Firea nu se oprește aici și trece la amenințări. Fostul primar al Capitalei anunță intentarea unui proces împotriva Guvernului, dacă voturile pentru Primăria Capitalei și cele de sector nu se renumără.

În acealși timp, Firea este de părere că și social democrații trebuie să dea în judecată Guvernul, dacă își doresc într-adevăr ca dreptatea să iasă la lumină.

Totodată, Gabriela Firea cere renumărarea voturilor chiar dacă s-a ieșit din termenul de contestare și spune că decizia e la latitudinea guvernului, însă își dorește tot ce e mai bine pentru cetățeni și ca voturile lor să fie respectate așa cum este și normal.

„Noi nu am depus contestatia pentru ca foarte tarziu au fost incarcate procesele verbale si foarte tarziu ne-au parvenit. Ne putem prevala de faptul ca a trecut acest termen si sa lasam o suspiciune majora, sau Guvernul sa accepte renumararea voturilor. Dacă vom reuși cu renumărarea, dacă nu, mergem în instanță.

Trebuie să face asta dacă vrem să privim în ochi cetățeii. Să vedem dacă au fost sau nu fraude. Eu nu mă țin de scaun îmi pare rău pentru cetățenii care au votat ceva și a ieșit altceva”, a mai adăugat Firea.

Gabriela Firea a pierdut alegerile locale din Capitală în fața lui Nicușor Dan. Candidatul independent Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi USR PLUS, a obţinut 42,76% dintre voturi pentru funcţia de primar general al Capitalei, iar actualul edil, Gabriela Firea, candidatul PSD – 37,98%, potrivit datelor parţiale ale BEC.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea