Românii ar putea primi o lovitură de proporții dacă o declarație făcută de Victor Ponta se dovedește a fi reală. Liderul Pro România a făcut o serie de dezvăluri cutremurătoare pentru milioane de români. El a susținut că, potrivit unor informații pe care le deține, Guvernul PNL va lua măsuri drastice după alegeri, care se vor concretiza în tăieri de salarii și concedieri în rândul bugetarilor. În plus, a spus el, pensiile nu vor fi mărite.

„Să vă dau o informație în exclusivitate. Una dintre agențiile de rating urmează să se pronunțe mâine pe ratingul României. Iar acea agenție a primit informații dinspre guvernul României că nu cresc pensiile și că se vor lua măsuri drastice fiscale și bugetare, după alegeri. De la 1 ianuarie vor lua măsuri drastice de redresare fiscal-bugetară.

Deci pregătiți-vă pentru 2021, pentru că guvernul actual și PNL vor minți și vor prosti românii până după alegeri, apoi vor face ce au promis agentiilor de rating”, a spus Victor Ponta, președintele Pro-Romania la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Victor Ponta vine astfel și completează o altă declarație făcută de deputatul USR, Claudiu Năsui, care a atras atenția că „vineri vom afla dacă una dintre principalele agenții de rating scade statul român la categoria gunoi”.

„Știu că e un subiect mai tehnic, dar este extrem de important pentru noi. De acest rating depinde nu numai câți bani vom mai da pe dobânzi (deja dăm mult), ci și investițiile străine în România”.