Cristian Vasilcoiu, apropiatul Liei Olguța Vasilescu, cel care a distribuit vineri seară poza cu Premierul Ludovic Orban și membrii Guvernului, care a devenit virală pe internetul din România, a recidivat.

Vasilcoiu a mai distribuit duminică o poză pe Facebook, în care Ludovic Orban poate fi văzut din nou fără masca de protecție și cu țigarea în mână, fumând chiar în timpul unei ședințe de Guvern.

”Din categoria învățămintele premierului Orban către popor, azi lecția Reguli de igienă:
se fumează și în sala de ședințe de Guvern!”, a comentat Vasilcoiu noua fotografie postată.

Orban a plătit două amenzi

Trebuie precizat că poza de vineri, în care Ludovic Orban apare, alături de mai mulți miniștri importanți, fumând în clădirea Guvernului și nerespectând normele impuse prin starea de alertă privind purtatul măștii în spații închise, a declanșat un val de acuze în opinia publică, ce au ajuns inlusiv prin a cere demisia Premierului.

Prim-Ministrul și membrii Executivului sunt acuzați că dau un exemplu foarte prost, ei fiind primii care încalcă legile pe care le cer altora să le respecte.

Ulterior, Ludovic Orban a anunțat că ca plătit două amenzi, pentru fumatul în instituții publice și lipsa măștii de protecție într-un spațiu închis, ca semn că își asumă faptele, dar nu a făcut decât să ațâțe și mai mult vâlvătaia acuzelor.

Sancțiuni aplicate de Poliție

Mai mult ca sigur, noua poză va aprinde un adevărat incendiu în ceea ce privește imaginea publică a Premierului.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a anunţat că a aplicat sancţiuni contravenţionale pentru cinci membri ai Executivului.

Conform Poliţiei Capitalei, doi membri ai Executivului au fost sancţionaţi cu câte două amenzi contravenţionale fiecare, în cuantum de 3000 de lei pentru fiecare persoană, pentru nepurtarea măştii de protecţie sanitară şi pentru fumat în spaţii în care acest lucru este interzis. În imagine, cei care fumează sunt premierul Ludovic Orban şi ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

Amenzile, plătite electronic

”Alte două persoane au fost sancţionate cu amendă în valoare de 2500 de lei pentru fiecare, pentru nepurtarea măştii de protecţie sanitară”, anunţă poliţiştii. Conform fotografiei difuzate pe reţelele sociale, acestea sunt ministrul Transporturilor Lucian Bode şi ministrul Economiei Virgil Popescu.

A cincea persoană a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 1000 de lei pentru purtarea măştii de protecţie în mod necorespunzător. Persoana la care se referă comunicatul Poliţiei Capitalei este vicepremierul Raluca Turcan, care are mască, doar o poartă sub bărbie.

Toate amenzile au fost achitate prin Ghiseul.ro, anunţă reprezentanţii Executivului.