Într-o postare pe pagina personală de Facebook, senatorul Alina Gorghiu, susţinătoare a lui Florin Cîţu vine cu precizări de ultimă oră despre tensiunile din PNL. Mai exact, aceasta a reclamat luni seară ”telefoane insistente” din partea echipei pro-Orban la mai mulţi membri de partid. Totodată, ea a mai subliniat faptul că la congres cu siguranță deciziile vor fi luate cu responsabilitate și maturitate.

”Indiferent de telefoanele insistente pe care le primesc membrii PNL de la câţiva colegi, ei vor vota sâmbătă ceea ştiu că este bine. O să vedeţi că toate deciziile de la congresul PNL vor fi luate cu responsabilitate şi maturitate. Cu Florin Cîţu, preşedinte PNL şi prim-ministru, stabilitatea guvernării va fi asigurată”, a scris, luni seară, pe Facebook, Alina Gorghiu.

De cealaltă parte, deputatul Ionel Dancă, susținător al lui Ludovic Orban afirmă, pe aceeaşi reţea de socializare, că este doar comunicare normală, pentru mobilizarea membrilor de partid la Congres.

”Alături de Preşedintele Ludovic Orban, continuăm în aceste zile să vorbim cu membrii PNL pentru mobilizarea lor la Congresul unde se decide salvarea Partidului Naţional Liberal. Se pare că unii colegi din #echipadistrugatoare au uitat cum este în campaniile electorale şi se arată foarte surprinşi de efortul nostru de a rămâne în permanenţă în contact cu membrii PNL.

Ionel Dancă, replică pentru Alina Gorghiu

Nici nu mă surprinde acest lucru pentru că unii dintre ei au fost absenţi la ultimele alegeri parlamentare şi in general la alegerile în care nu era o miză personală pentru ei”, a scris Dancă pe Facebook.

În același timp, Ionel Dancă a mai adăugat că acesta este modul lui Ludovic Orban de ani de zile de a face campanie, din om în om. Acesta a mai precizat că surprinderea colegilor liberali este, de fapt, una falsă.

Totodată, el a mai adăugat că este justificată teama celorlalți liberali, menționând că mai mulți delegați vor veni la Congres, aceștia mizând pe ”opțiunea rațională pentru salvarea PNL”, adică Ludovic Orban.

”Toţi membrii PNL care îl cunosc pe Ludovic Orban ştiu că el aşa face campanie, dintotdeauna, mobilizare om cu om, zi de zi, până în ziua votului şi asa am dus împreună toate bătăliile politice care au fost câştigate de Partidul Naţional Liberal în ultimii 4 ani.

În realitate, surprinderea acestor colegi este falsă şi arată de fapt teama lor de legătura permanentă a lui Ludovic Orban cu baza partidului. Iar teama lor este pe deplin justificată pentru că cei mai mulţi delegaţi PNL care vor veni la Congres, cu care noi am vorbit, sunt deja convinşi că singura opţiune raţională pentru salvarea Partidului Naţional Liberal este Ludovic Orban Preşedinte”, a mai scris Dancă.

Amintim faptul că congresul PNL are loc sâmbătă, 25 septembrie.