Abia s-a instalat Guvernul Orban la Palatul Victoria, că vine şi prima veste proastă pentru Ludovic Orban. Ministerul Finanţelor Publice pierde un specialist important, care s-a ocupat de bugetul României în ultimii ani: este vorba despre Daniela Pescaru, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, care şi-a înaintat demisia, iar decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial, notează stiripesurse.ro.

Daniela Pescaru lucra în Ministerul de Finanţe din anul 1991, când a debutat ca expert la Direcţia de Programare Bugetară. În 2003, ea a devenit şef serviciu în aceeaşi direcţie, în 2007 director general adjunct, în 2009 director general, iar ulterior secretar de stat. Daniela Pescaru este absolventă a Academiei de Studii Economice, Facultatea de Planificare şi Cibernetică Economică, ulterior obţinând şi o diplomă de studii postuniversitare în Managementul instituţiilor publice.

Potrivit informaţiilor apărute în presă în luna august a acestui an, Daniela Pescaru se pregătea să demisioneze din cauza neînţelegerilor avute cu ministrul Eugen Teodorovici pe tema rectificării bugetare.