Surse Antena 3 au declarat în această seară că Gabriela Firea ar urma să își dea demisia din PSD mâine dimineață, susține Mihai Gâdea.

Edilul Capitalei a menționat, tot în această seară, că se delimitează de baronii din PSD care doresc să o schimbe pe Viorica Dăncilă din funcția de lider al partidului.

După aflarea rezultatelor, Gabriela Firea a declarat că partidul din care face parte nu are neapărat nevoie de o nouă conducere, ci de o nouă viziune.

„Nu neapărat de o nouă conducere, pentru că avem o conducere statutar aleasă în urma unui congres, avem nevoie de o nouă viziune, de îndreptarea greşelilor şi erorilor pe care le-am făcut noi toţi. Trebuie să ne adunăm, să spunem sincer ce gândim, atunci când un coleg de-al nostru are o idee poate mai revoluţionară să nu-l mai înăbuşim, cum au fost CEx-uri în care mai veneam câţiva dintre noi să facem anumite propuneri de îmbunătăţire a activităţii partidului şi eram izolaţi sau daţi afară”, spus aceasta.

Înrebată cine va fi tras la răspundere pentru acest eșec, Firea a declarat că toți din partid sunt vinovați pentru rezultatul acesta și că nu trebuie să fie doar unul vinovat.

„Noi toţi, (…) nu trebuie să fie un singur vinovat, am muncit cu toţii, acesta a fost rezultatul”.

Deși azi se cere demisia președintelui PSD, ieri seară, Gabriela Firea era de părere că nimeni nu va cere demisia acesteia.

„Doar 5 judeţe au îndeplinit target-ul, peste 50%, cine să-i ceară demisia doamnei Dăncilă, reprezentanţii celor 5 judeţe care au îndeplinit target-ul, restul au fost sub 50%. Nu cred în aşa ceva”.

Înainte de aflarea scorului final al alegerilor prezidențiale, Firea s-a arătat optimistă cu privire la rezultatul pe care Viorica Dăncilă îl va avea. Aceasta s-a prezentat la sediul PSD, duminică seara, pentru a susține candidatul social democrat.