Premierul Ludovic Orban l-a numit, luni, consilier onorific pe Remus Borza, informează Agerpres.

Capital scrisese în exclusivitate despre faptul că Orban și ALDE și-au dat mâna, în ciuda faptului că Rareș Bogdan s-a opus acestui tip de înțelegeri.

Citește și EXCLUSIV Bombă în politică! Planul secret prin care PNL vrea să îngroape PSD cu mâna ALDE-Tăriceanu. Orban și-a dat acordul

Potrivit unei decizii a premierului, publicată luni în Monitorul Oficial, lui Remus Adrian Borza i s-a acordat calitatea de consilier onorific al prim-ministrului, iar activitatea acestuia este neremunerată.

Consilierul lui Dăncilă 

Remus Borza este deputat de Braşov şi a fost ales pe listele ALDE. El a mai fost consilier onorific al unui alt prim-ministru şi anume, Viorica Dăncilă. Acesta a fost demis la doar 10 zile după ce a fost numit în funcția de consilier pe probleme economice a premierului Dăncilă. Se pare că demisia i s-a tras de la declarațiile potrivit cărora Guvernul României are prea multe ministere și că ar trebui să se renunțe la câteva dintre ele.

Borza a susținut atunci că Guvernul are mult prea multe ministere şi că ar trebui să renunţe la câteva dintre ele: „La Guvern trebuie să mai reducem din ministere. Mai răruţ e mai drăguţ. E mai eficient, mai rămân bani să facem şi o fabrică în România.”

Potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, din 3 iunie 2019 Remus Borza activează în grupul parlamentar al PSD, fără adeziune.