În ce context ar fi ilegal? Preda susține că partidul Mariei Grapini nu a încheiat nicio alianță cu PSD pentru ca aceasta să figureze pe lista lor.

„E evident ilegal ca Grapini, membră a unei formaţiuni numite PPU, să figureze pe lista PSD pentru europene. PPU nu a încheiat vreo alianţă cu PSD şi are un membru în BEC întrucât Grapini e deputată europeană. Agramata trişează. Ar trebui descalificată”, a scris pe Facebook Cristian Preda.

Ce spunea Liviu Dragnea despre aceasta?

„Maria Grapini e un om pe care cred că tot partidul o apreciază pentru poziţiile pe care le-a avut în Parlamentul European”, a anunţat Liviu Dragnea.

Atacul europarlamentarului vine după ce Grapini a susținut că din cauza lui Cristian Preda, a doamnei Daciana Sârbu și a d-lui Traian Ungureanu, au pierdut moțiunea pentru transportul internațional și riscăm să scoatem transportatorii români din transportul internațional.

”În această seară, am venit foarte tristă pentru că, din cauza a trei voturi, a trei români, am pierdut moțiunea pentru transportul internațional și riscăm să scoatem transportatorii români din transportul internațional. Noi am pregătit o moțiune să scoatem de pe lista de vot pachetul pe mobilitate pentru că s-a încălcat un regulament. Două din rapoarte n-au fost votate în Comisia TRAN și s-a vrut să se meargă direct în plenară. Ne-am străduit în 24 de ore să strângem semnături și, în această seară, două voturi ne-au lipsit ca să trecem moțiunea și acele două voturi le-am pierdut din cauza d-lui Cristian Preda, doamnei Daciana Sârbu și d-lui Traian Ungureanu. Au fost 154 la 156, măcar două voturi dacă aveam, trecea. Acum stăm toată noaptea să lucrăm la amendamente. E de nesuportat situația aceasta!” a spus europarlamentarul Maria Grapini, la Antena 3, care a afirmat că ”e absolut de neacceptat” situația în care sunt aruncați transportatorii români.

Vezi si Șoferii care pot ajunge la închisoare chiar dacă nu au pornit mașina. Decizia ICCJ