Într-o postare pe pagina personală de facebook, actorul și regizorul Codin Maticiuc a anunţat, sâmbătă, că a fost infectat cu noul coronavirus, de care s-a ferit încă de la începutul pandemiei. 

„Am covid19

Nu, nu este o glumă macabra de Valentine’s Day. Este o realitate. Una de care m-am ferit de când a început pandemia cât de mult am putut. Aproape ca regret acum ca n-am fost deloc la LOFT vara asta…

Anyway haideți ca va spun de la început. Suntem bolnavi toți din casă, eu, iubita și copiii. Simptome nu prea avem cum nu prea avem nici gust nici miros. Duminica trecută am observat asta și m-am gândit că e posibil sa am coronavirus. De trei zile eram înfundat dar am pus asta pe seama jucatului de fotbal afară”, a scris Codin Matinciuc.

Cum a aflat că are coronavirus

Actorul a povestit pe larg fiecare pas pe care l-a făcut de îndată ce a simțit că simptomele persistă. Se pare că acesta și-a făcut testul acasă. În ceea ce privește simptomele, bărbatul a recunoscut că atât el cât și iubita sa și-au pierdut gustul și mirosul.

”Luni m-am programat la test. Am sunat la Ok Medical căci din câte știu sunt singurii care pentru 250 de lei îți fac testul acasă. Cum noi eram mulți (cu părinții mei) chiar merita 250 de lei deplasarea lor, protejându-i și pe alții de ieșirea noastră pentru testare.

Luni seară am primit rezultatul: pozitiv. Am avut noroc ca părinții mei și ai ei au nu a au fost infectați. Alt noroc este ca am prins varianta de bogați: fără gust și miros și cam atât.

Fără alte simptome care sa ne supere. Doamne ajuta!”, a mai scris el.

De unde a luat coronavirusul?

Codin Matinciuc a mărturisit că nici până acum nu știe de unde a luat virusul, deoarece s-a protejat în tot acest timp,  ba chiar a apelat și la vitamine pentru a fi în siguranță.

”1. nu am sunat la DSP căci mi-au spus cei de la OK Medical ca anunțaseră ei și 48 de ore mai târziu, DSP-ul m-a sunat pentru ancheta epidemiologica.

Maticiuc: Nu ştiu de unde am luat, am fost cât de prudent e omenește posibil

2. încă de luni i-am anunțat pe toți cei cu care m-am văzut cu 7 zile în urmă. Nimeni nu s-a îmbolnăvit, ce-i drept am fost prudenți.

3. nu am nicio idee de unde am luat eu. Am fost cat de prudent este omenește posibil cu erorile de rigoare incluse.

4. iau doar vitamine pe post de tratament

5. anunțul public îl fac astăzi, după finala Masked Singer România pentru ca nici eu, nici ProTv-ul nu ne-am dorit ca audiențele zdrobitoare de concurență pe care le-am înregistrat aseară sa fie puse de concurența pe seama unui „stunt de PR” sau ceva de genul. Știu, suntem paranoici dar suflatul în iaurt a devenit sport național”, a mai scris actorul.

Apel către toți românii

Totodată, actorul a transmis un mesaj către toți românii să respecte regulile și să se protejeze pe cât se poate. De asemenea, el a mai adăugat că se declară mulțumit de regulile impuse de Guvern pentru a limita răspândirea coronavirusului.

”În concluzie:

Am covid19, eu și ai mei și cel puțin deocamdată este cea mai ușoară răceală pe care am avut-o vreodată. Asta nu înseamnă că alții nu suferă sau ca noi nu am fost norocoși. Am fost, slavă Domnului.

Protejați-va cât puteți. Purtați mască, nu e atât de greu, am demonstrat-o chiar noi cei de la Tshirt Factory când am făcut măștile noastre și cool și ușoare pe care trei luni mai târziu OMS-ul le-a declarat pe locul 3 ca siguranță. Încercați să amânați cât puteți momentul contactării acestui virus care poate fi fatal pentru oamenii în vârstă.

În același timp as vrea sa menționez că sunt impresionat de masurile luate de guvern pentru combaterea acestui virus. Bănuiesc ca astăzi, la 5 ani de la Colectiv, ei vor lua masuri drastice și pentru distrugerea bacteriilor intraspitalicesti și poate îmi vor face concurența la inițiativa mea #spitalepublicedinbaniprivati cu mult mai puternicul #spitalepublicedinbanipublici.

Bănuiesc că dacă au oprit planeta pentru covid, vor muta munții de acum pentru sistemul sanitar din România”, a mai scris Codin Maticiuc, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea