Este vorba de primăria Mangalia, iar cel care a schimbat totul a fost omul de afaceri Mohammad Murad, cel mai mare investitor în turism. Odată cu candidatura sa la Primăria Mangalia, lucrurile s-au schimbat și a devenit inamicul celor care până mai ieri îi inaugurau hotelurile și îi propuneau funcții guvernamentale, scrie jurnaistul Dan Andronic, în EVZ.

Primarul în funcție, Radu Cristian, de la PNL, acuză de înțelegeri între Mohammad Murad și Zanfir Iorguș de la PSD. Potrivit liberalului, Iorguș s-a restras din luptă în favoarea omului de afaceri.

Aceasta nu este însă singura alianță politică în Mangalia. Deși sunt contracandidați, Radu Cristian (PNL) și Menabit Ozghiun, par că se completează, mai scrie sursa citată. Cel din urmă spune că și-a lansat candidatura împotriva întregii clasei politice și în special împotriva primarului în funcție.

Pe de altă parte însă, campania sa nu este îndreptată spre Radu Cristian, ci dimpotrivă, către toți ceilalți contracandidați. Calculul este simplu în acest caz: orice vot dat unui candidat fără șanse reale de a ocupa scaunul de primar, înseamnă un vot pentru menținerea actualului edil în funcție.

Conform unor surse locale, Ozghiun a fost singurul căruia i s-a permis să-și instaleze corturi pentru strângerea de semnături chiar în fața primăriei și a beneficiat de sprijinul unei firme „de casa” a primăriei pentru a-și întinde materialele promoționale prin oraș.

De asemenea, EVZ mai transmite că o publicație care a făcut de-a lungul timpului făcut dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile primarului Radu Cristian, a șters brusc toate articolele de investigații împotriva actualului edil scrise în ultimii 8 ani și le-a înlocuit cu articole virulente împotriva contracandidaților acestuia, Mohammad Murad și Zanfir Iorguș.

Nu în ultimul rând, conform sursei citate, se pare că au fost încheiate mai multe contracte între primăria din Mangalia cu o societate comercială pentru realizarea mai multor spectacole la care au fost aduși artiști tătari sau alte evenimente, pe care Menabit Ozghiun s-a lăudat că le-a organizat. Societatea ar aparține în acte lui Doru Marinescu, cel care este considerat mâna dreaptă a lui Menabit Ozghiun, cel care ocupă locul doi pe lista de consilieri locali ai acestuia.