Turneului european „Tesla Goes East”, care are ca scop popularizarea conceptului de mașină 100% eco, cu zero emisii de CO2, s-a oprit deja la Arad, (21 august) şi Sibiu (22 august). Astăzi, Tesla Roadster ajunge la Brasov, iar pe 24 august va fi prezentată bucureștenilor. Turneul va lua sfârșit la Constanța, punctul cel mai estic al acestuia, pe 25 august.
Din Suedia și până la Marea Neagră vor fi parcurși peste 5.000 km iar încărcarea celor două autovehicule participante se va face în diverse locații în care există unități speciale pentru alimentarea mașinilor electrice. Dr. Rafael de Mestre, inginer specializat în rețele de calculatoare și un pasionat al noilor tehnologii, este unul dintre șoferii care conduc prin România modelul Tesla. “Prin acest turneu doresc să evidențiez că o mașină electrică poate constitui o alternativă viabilă la mașinile clasice pe care le-am condus cu toții de peste 100 de ani. Este timpul pentru o schimbare în modul în care privim mașina. Pentru secolul XXI mașina electrică reprezintă, în opinia mea, cel mai bun exemplu de progres”, a declarat acesta la începerea turneului.
Tesla Roadster este o mașină electrică produsă de Tesla Motors în California şi Marea Britanie. Modelul este produs începând din 2008. Până în prezent au fost vândute, conform companiei, peste 1.800 de exemplare. Bazându-se pe baterii Li-Ion, maşina poate acoperi până la 400 km cu o singură încărcare. Eficienţa în raport cu motoarele pe benzină poate fi tradusă printr-un consum de 2l/100km. Vehiculul accelerează de la 0-100km/h în doar 3,9 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 201 km/h (limitată electronic). Prețul de bază al autoturismului în Europa este de 84.000 euro, fără taxe.