Bode, mesaj pentru liberalii din Cluj

Liberalul a subliniat că îi consideră pe clujeni o mare familie, mereu ospitalieră și bine organizată, cu cei mai puternici candidați la aceste alegeri, singurii care oferă o viziune electorală coerentă. El s-a declarat convins că vor reconfirma rezultatele record din alegerile precedente și vor rămâne în topul celor mai puternice filiale din România.

Deși își petrece majoritatea timpului în București, Bode a spus că de fiecare dată când revine la Cluj este surprins și înțelege de ce ora exactă în administrația publică din România se dă de aici. El a lăudat Clujul ca oraș al excelenței, renăscut sub administrația liberală, și a menționat că a fost inclus în top 10 cele mai sigure orașe din lume.

Acesta a afirmat că administrația Clujului, o echipă inspirată care a contribuit la dezvoltarea orașului, este un model admirat în toată România. El a spus că Clujul a atras mai multe fonduri europene decât Cipru și Malta la un loc și că adversarii știu că este imposibil să câștige în fața echipei liberale de la Cluj.

Referindu-se la alianța cu PSD, Bode a explicat că aceasta a fost necesară pentru a menține stabilitatea României într-un moment dificil, subliniind că, deși relația cu partenerii este complicată, s-au realizat lucruri bune împreună. El a amintit că în 2022, sub conducerea premierului Nicolae Ciucă, România a atras peste 11,3 miliarde de euro și 10,4 miliarde de euro din investiții străine directe.

Lucian Bode a vorbit despre cota unică și susținerea Pilonului II de pensii

Bode a reafirmat angajamentele PNL, cum ar fi apărarea cotei unice și susținerea Pilonului II de pensii și a capitalului românesc. El a încheiat spunând că pe 9 iunie vor avea loc alegerile locale și europarlamentare, iar PNL trebuie să trimită la Bruxelles o echipă bine pregătită, menționându-l pe Daniel Buda pentru un nou mandat. De asemenea, a îndemnat la mobilizare pentru câștigarea alegerilor prezidențiale și formarea unui guvern pentru următorii patru ani, felicitând organizația PNL Cluj pentru eforturile lor.

Ciucă: Românii vor găsi peste tot în țară condiții așa cum sunt la Cluj

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat că Clujul se află în top 10 orașe din Europa, adăugând că până în 2030, România are șansa de a atinge un PIB pe cap de locuitor, ajustat la puterea de cumpărare, de 90% din media europeană.

„Clujul s-a dezvoltat și a depășit ca stadiu de dezvoltare la nivel județean și la nivel național.

Clujul este un model pentru regiunea de Est a Europei, Clujul este un model pentru întreaga Europă. Clujul este în top 10 orașe din Europa”, a spus președintele Senatului, Nicolae Ciucă, sâmbătă, prezent la Cluj.

Liderul liberal a spus că economia românească a devenit a doua cea mai puternică economie din Estul Europei.

„România a reușit să își diversifice producția și să realizeze produse de complexitate medie și mare.

România este pe un trend bun de dezvoltare, având posibilitatea ca în 2030 să ajungă cu PIB-ul pe cap de locuitor raportat la puterea de cumpărare la 90% din media europeană.

Atunci nu va mai fi nevoie să apelăm noi să se întoarcă românii în țară. Vor veni acasă pentru că vor găsi peste tot în țară condiții așa cum sunt la Cluj, în județul Cluj”, a mai spus Ciucă