Premierul Emil Boc s-a întâlnit, marţi, la Guvern, cu directorii băncilor care au semnat convenţia de garantare a creditelor acordate prin programul „Prima Casă”, pentru a analiza detaliile acestui document, au declarat surse bancare.

Convenţia este semnată între Ministerul Finanţelor şi Fondul Naţional de Garantare pentru IMM, pe de-o parte, şi reprezentanţii băncilor interesate de acest program.

Guvernul a primit oferte de la 20 de bănci pentru credite în valoare totală de 1,4 miliarde euro, peste plafonul maxim de garantare stabilit la un miliard de euro.

Capital.ro a informat încă de ieri că unele prevederi ale convenţiei care trebuia semnată cu Fondul Naţional de Garantare au fost modificate la cererea mai multor bănci, urmând să primească acordul Ministerul de Finanţe.

„Au fost bănci care s-au grăbit să semneze Convenţia cu Fondul (Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM – n.r.) care au făcut mai mult rău decât bine. Aceste bănci ştiau de problemele rămase nerezolvate, dar au sperat că vor fi rezolvate pe parcurs”, au declarat pentru capital.ro sursele din interiorul sistemului bancar.

SURSA: Mediafax

DETALII:
Citeşte şi Băncile impun renegocierea convenţiei cu Fondul de Garantare