“Voi fi foarte direct şi clar spunând că România susţine aderarea Croaţiei la UE şi sunt convins că ţara dumneavoastră va îndeplini toate condiţionalităţile angajate cu UE. Este şi interesul României, dincolo de interesul Croaţiei, ca în imediata vecinătate a ţării noastre să avem o ţară integrată în UE, o ţară prosperă cum este Croaţia. Doamnă prim-ministru, Croaţia poate conta pe sprijinul României în procesul de aderare la UE”, a spus Emil Boc.
El şi-a exprimat încrederea în capacitatea Zagrebului de a îndeplini condiţiile de aderare la UE. “Ştim că este un proces greu, pentru că am trecut prin el, dar în acelaşi timp avem încrederea în disponibilitatea şi capacitatea dumneavoastră de a întruni elementele necesare pentru aderarea la UE”, i-a mai spus Emil Boc şefei Executivului croat.
La rândul ei, Jadranka Kosor i-a mulţumit lui Emil Boc pentru sprijinul acordat de România Croaţiei şi a solicitat sprijinul oficialilor de la Bucureşti pentru încheierea negocierilor de aderare a Croaţiei la UE până la sfârşitul preşedinţiei ungare a UE. “Ce vă rog, dragă coleg, este să ne ajutaţi pentru a realiza ceea ce este extrem de important pentru Croaţia, şi anume încheierea negocierilor până la sfârşitul preşedinţiei maghiare a UE, deci până la sfârşitul lui iunie”, a spus Jadranka Kosor.
Premierul Emil Boc a primit-o vineri la Palatul Victoria pe omoloaga sa croată, Jadranka Kosor. Cu ocazia vizitei delegaţiei croate în România, a fost semnat un Memorandum de cooperare între ministerele  Economiei din cele două ţări, precum şi un Protocol de cooperare între ministerele de Externe din cele două state.