“Aşa cum am mai spus de atâtea ori, după vremea rea vine şi vremea bună. Şi începe să se vadă şi faţa plină a paharului, inclusiv din punct de vedere economic, iar anul 2011 va fi anul în care partea plină a paharului tot mai mult se va vedea, având în vedere că vom merge pe creştere economică, iar de acolo, drumul de a avea mai multă prosperitate este cu condiţia să nu facem paşi înapoi pe drumul pe care am pornit”, a spus şeful Executivului.
Emil Boc a afirmat că ştie că uneori românilor le este greu să înţeleagă cifrele legate de investiţii, dar a susţinut că “marea schimbare pe care o face acest Guvern este că încearcă să consumăm cât producem şi banii, cei din împrumut, să-i ducem spre dezvoltare şi locuri de muncă”.
“Dacă am aloca, la fel ca în 2008, bani numai pentru consum şi pomeni electorale, această ţară nu se va dezvolta. Este greu. Chiar foarte greu. Şi pentru oameni, uneori, pentru că ei nu ştiu ce înseamnă aceste cifre mari”, a explicat premierul Boc.
Prim-ministrul a mai precizat că în ultimii doi ani s-au terminat 116 kilometri de autostradă sau de drumuri în regim de autostradă, adică o medie de 58 de kilometri de autostradă pe an şi a adăugat că în 2011 va fi finalizată centura municipiilor Constanţa, Iaşi, Suceava şi Cluj.
Premierul Emil Boc a inaugurat, miercuri, centura ocolitoare a Sibiului, care are 17 km în regim de autostradă, care ar trebui să lege centrul ţării de Constanţa.
Sursa: Agerpres