“Anul 2011 va fi anul în care România va trece pe creştere economică. Nu avem niciun dubiu că acest lucru nu se va întâmpla. Toate analizele pe care le au Fondul Monetar, Comisia Europeană arată clar că România, în 2011, va merge pe creştere economică între 1,5 şi 2%”, a spus premierul.
Acesta a spus că o şansă de sporire a ritmului cu care poate România să iasă din criză sunt fondurile europene şi că guvernul, în ciuda tuturor dificultăţilor, va da bani cu prioritate pentru implementarea acestora.
“La nivelul bugetului, toate greutăţile şi restricţiile pe care le vom avea, în sensul că în 2011 vom avea un deficit de 4,4% şi nu de 6,8%, cât este anul acesta, vom acorda cu prioritate bani pentru infrastructură şi pentru cofinanţarea proiectelor europene, pentru că duc la dezvoltarea ţării, la locuri de muncă, la acordarea de salarii şi pensii decente”, a mai spus Boc.
Premierul Emil Boc şi ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, au fost prezenţi vineri la Cluj-Napoca, unde au fost semnate trei contracte cu finanţare europeană pentru oraş.