El a spus că Guvernul susţine investiţii importante în judeţul Harghita, de ordinul milioanelor de euro şi a dat exemplul Programului Operaţional Regional, a investiţiilor în infrastructură sau în turism.

”În acest moment, pe Programul Operaţional Regional există proiecte contractate în Harghita de 70 de milioane de euro. De asemenea, pe ceea ce înseamnă Programul naţional de modernizare a infrastructurii există documente pentru 150 drumuri judeţene, în valoare de 50 milioane de euro. Totodată, anul acesta se vor finaliza mai multe lucrări- pârtia de schi şi complexul Borsec, complex balnear Praid, complex balnear Băile Tuşnad. Recent, am aprobat investiţii în turism în localităţile Corbu, Remetea, Sărmaş, Borsec, Topliţa sau Săcel”, a spus premierul.

Emil Boc a subliniat că este necesar să se facă o repartizare echitabilă a fondurilor la nivelul Consiliul Judeţean, indiferent de apartenenţa politică a primarilor.

”Trebuie să ne asigurăm că la nivelul Consiliului Judeţean există o repartizare echitabilă a fondurilor, indiferent de apartenenţa politică a primarilor. Din acest punct de vedere vom supraveghea ca acest fenomen al alocării să fie făcut corect, indiferent apartenenţa politică a primarilor”, a conchis Emil Boc.