Executivul are un plan de rezervă pentru a nu compromite interesul naţional, a spus Boc.
“Calendarul se va respecta astfel încât în 23 decembrie să se finalizeze şi votul pe această moţiune (depusă ca urmare a asumării răspunderii Guvernului pe legile salarizării, n.r.), astfel încât toate actele normative să fie adoptate şi România să-şi respecte angajamentele.
Există acest calendar secundar care amână puţin, dar ne păstrează în graficul stabilit. Nu înţeleg de ce PSD şi PNL se opun în calendarul legii bugetului pentru că primăriile sunt şi PSD, şi PNL, şi PDL şi UDMR, pentru că fără bugetul de stat nu se pot adopta bugetele locale, fără bugetele locale nu se pot dezvolta noi proiecte de investiţii, fără noi proiecte de investiţii evident comunităţile au de suferit”, a arătat Boc.
El a mai spus că nu înţelege plăcerea sadică a PSD şi PNL ca România să nu reuşească în atingerea obiectivelor sale, în respectarea angajamentelor internaţionale.
“Nu pot să înţeleg această plăcere sadică a PSD şi PNL ca România să nu reuşească, ca România să nu poată să-şi respecte angajamentele internaţionale, să rateze o tranşă de împrumut de la FMI şi implicit să pună în dificultate finanţarea deficitului ţării care înseamnă inclusiv plata salariilor, pensiilor şi celorlalte obligaţii sociale”, a conchis premierul.