Şeful Executivului a lansat şi un apel la solidaritate şi le-a transmis românilor, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, că ţara a depăşit deja partea mai dificilă a crizei.

”În primul rând aş spune că anul acesta va fi mai bine decât anul trecut şi anul viitor va fi mai bine decât anul acesta. Acesta e cel mai important mesaj, că lucrurile merg într-o direcţie bună, încet dar sigur, iar cu eforturile pe care le-am făcut în 2010 am reuşit să punem ţara pe direcţia corectă şi încet-încet vom culege şi roadele la aceste măsuri mai dificile, care se vor resimţi, mai ales spre sfârşitul anului şi anul viitor, şi în prosperitatea românilor. Pentru că după vreme rea vine şi vreme bună. Şi acum suntem în partea aceasta de vreme bună”, a declarat primul-ministru.

Emil Boc a adresat un mesaj tuturor românilor de Paşte. „Cu ocazia sărbătorilor le doresc tuturor să aibă parte de linişte. Sărbătoarea Paştelui este o sărbătoare a familiei, să se bucure alături de cei dragi, în familie, şi să aibă parte de sănătate şi de ce-şi doresc”, le-a urat premierul românilor.

Primul-ministru a vizitat, aşa cum face de mai mulţi ani cu ocazia Crăciunului sau a Paştelui, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Cluj-Napoca, unde le-a dăruit bătrânilor cadouri specifice acestei sărbători.

Căminul adăposteşte peste 100 de persoane, iar una dintre femeile care primesc îngrijire aici este o bătrână de 102 ani.

”Este o bucurie să vezi că poţi să le aduci un zâmbet pe faţă, o bucurie în preajma acestor sărbători şi să nu uităm de valoarea solidarităţii, care în ultimă instanţă trebuie să definească orice fiinţă umană. Este o surpriză plăcută şi îmi face plăcere să văd că sunt trataţi foarte bine, ceea ce înseamnă că aici există un management bun, care ar trebui să fie în multe părţi din ţară”, a mai spus premierul.