„Prin adoptarea în vară şi impunerea principiului contributivităţii, militarii vor plăti, din 2011, contribuţii la sistemul de pensii de 10,5%. Până acum, plăteau 5%, vor plăti de la 1 ianuarie 10,5%”, a spus premierul.
El a explicat că se va majora solda cu 5,5%, tocmai pentru a acoperi diferenţa de 5,5% pe care o vor plăti militarii în plus, din 2011, la contribuţiile la sistemul de pensii.
„Ceea ce este important de spus că diferenţa de 5,5 % pe care o vor plăti, se va regăsi în solda majorată exactu cu acelaşi procent, astfel încât contribuţia pe care o plătesc la fondul de pensii să nu afecteze salariul pe care-l primesc în momentul de faţă sau solda, astfel încât ea să-şi păstreze aceeaşi valoare, dar cu această ocazie realizăm chiar un sistem integrat al pensiilor din România.
Toţi plătesc pe baza principiului contributivităţii şi au, în consecinţă, acces la o pensie rezultată din acest principiu şi nu pe bază de privilegii, aşa cum era în trecut”, a spus Boc.
El a precizat că Executivul va asigura fonduri de la bugetul de stat pentru majorarea soldei cu procentul corespunzător majorării contribuţiilor militarilor la sistemul de pensii.