În acest moment există garanţia că, până la 1 decembrie, de Ziua Naţională, cei 42 de kilometri de autostradă din Turda şi Gilău vor fi terminaţi, a declarat, vineri, premierul Emil Boc, pe şantierul Autostrăzii Transilvania, transmite Mediafax.

Şeful Guvernului a spus că el şi ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, au venit pe şantierul Autostrăzii Transilvania pentru a se asigura că ceea ce au promis se va face. El a spus că, de la ultima vizită făcută pe şantierul autostrăzii, în urmă cu o lună, s-au realizat lucrurile care trebuiau făcute, s-au transferat utilităţile, astfel încât nu mai există obstacole, iar viaductele sunt finalizate.

„În acest moment avem garanţia că, de Ziua Naţională a României, cei 42 de kilometri de autostradă de la Turda la Gilău vor fi terminaţi şi clujenii vor scăpa de coşmarul traficului greu”, a afirmat Boc.

El a spus că lucrările vor fi supravegheate în continuare şi că ministrul Transporturilor face eforturi pentru a asigura finanţarea. „Domnul Berceanu se va bate, în fiecare an, să găsească finanţări miraculoase”, a declarat Boc. Premierul a menţionat că se vor investi în continuare bani în infrastructură.

La rândul său, Berceanu a adăugat că plăţile pentru Bechtel sunt la zi şi că nu există datorii faţă de companie.

SURSA: Mediafax