Premierul Emil Boc s-a declarat impresionat de noul model Duster, pe care l-a testat vineri, cu ocazia unei vizite la Uzinele Dacia de la Mioveni, apreciind că acesta ar putea fi „o soluţie pentru fiecare român”.

„Pot să spun că este o maşină confortabilă, silenţioasă. Cred că este o maşină de familie ideală”, a afirmat primul-ministru, care a testat două autoturisme, unul pe benzină şi unul diesel.

După ce preşedintele Traian Băsescu a devenit, în urmă cu două săptămâni, primul posesor de Duster, maşină pe care a ridicat-o direct de la producător, premierul Emil Boc s-a arătat, la rândul său, interesat de acest model.

„Când voi fi în situaţia să-mi cumpăr o nouă maşină, vă asigur că prima mea opţiune va fi Duster. Sper să o conving şi pe soţie să aibă aceeaşi opţiune ca şi mine. (…) Deocamdată, am o maşină la care încă trebuie să plătesc rate”, a declarat Emil Boc.

Întrebat dacă, în opinia sa, autoturismele pe care le-a testat ar avea probleme din cauza cenuşei vulcanice, primul-ministru a răspuns râzând: „Eu spun că nu are probleme cu motorul, indiferent ce cenuşă vulcanică ar fi”.

Premierul Emil Boc a efectuat, vineri, o vizită la Uzinele Dacia de la Mioveni, unde a avut discuţii cu directorul general al societăţii Automobile Dacia, Jerome Olive, şi cu vicepreşedintele Consiliului de Administraţie, Constantin Stroe, pe tema situaţiei şi perspectivelor industriei auto din România.

După încheierea discuţiilor, şeful Executivului vizitat şi secţia de montaj a Uzinelor Dacia.

SURSA: Agerpres