Premierul Emil Boc a declarat, într-o conferinţă de presă, că, în cazul în care programul „Prima Casă” va avea un mare succes, va fi finanţat şi anul viitor, tot prin sistemul garanţiilor guvernamentale, în condiţiile în care primele semnale sunt pozitive.

„Eu cred că este un program care va avea două efecte pozitive. În primul rând, românii care plătesc chirie 200-300 de euro azi, de mâine vor plăti aceiaşi bani la chirie şi vor avea propria casă. În al doilea rând, se dezgheaţă creditarea în economie pentru că, iată, cu excepţia unei bănci care are un program separat, toate cele 19 bănci sunt în program şi acordă credite pentru români. În al treilea rând, să nu uităm că este un domeniu al construcţiilor, care are o contribuţie importantă la PIB, el va beneficia, prin această măsură, de un sprijin, să aducă eficienţă în economia românească”, a afirmat Boc.

10.000 de cereri pentru „Prima Casă”

Premierul a adăugat că are informaţii că, la nivelul întregii ţări, băncile au adunat circa 10.000 de cereri prin „Prima Casă”, când a fost lansat programul, şi urmează ca ele să le pună în practică după procedurile bancare.

„Procedurile tehnice nu mai ţin de Guvern, ţin de bănci. Noi am pregătit tot cadrul normativ în aşa fel încât să nu mai fie nicio obiecţie, barieră sau piedică. Astăzi, prin orice variantă îţi poţi cumpăra o casă cu o garanţie de la stat de 60.000 de euro. Sunt convins că va avea efecte beneficie pentru economia românească şi, dacă se va dovedi a fi de mare succes, îl vom finanţa şi anul viitor, tot prin sistemul garanţiilor guvernamentale”, a spus Boc.

SURSA: Mediafax

DETALII:
Citeşte şi CAPITAL INCOGNITO Sfaturi practice pentru „Prima Casă”
Citeşte şi Vechimea şi confortul apartamentului, condiţii eliminatorii la „Prima Casă”