Moneda are o valoare nominală de 10 lei, formă rotundă, diametrul de 13,92 de milimetri, cantul zimţat şi greutatea de 1,224 de grame. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur aferentă emisiunii numismatice cu tema Istoria aurului – Crucea de la Garvăn – Dinogetia este de 435 lei.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 de bucăţi. Pe avers apare inscripţia în arc de cerc ”ROMANIA”, stema României, valoarea nominală ”10 LEI”. Reprezentarea unei părţi a lanţului de prindere a crucii de la Garvăn – Dinogeţia şi a piesei de închidere şi anul de emisiune ”2011”.

Reversul conţine reprezentarea crucii de la Garvăn – Dinogeţia, inscripţia în arc de cerc ”CRUCEA DE LA GARVAN – DINOGETIA”, la exterior, circular, lanţul de care este prinsă crucea.

Moneda, ambalată în capsulă de metacrilat transparent, va fi însoţită de o broşură de prezentare a tematicii emisiunii, redactată în limba română, engleză şi franceză. Broşura include şi certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Moneda din aur cu tema Istoria aurului – Crucea de la Garvăn – Dinogeţia are putere circulatorie pe teritoriul României. Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a monedei din aur, din emisiunea numismatică cu tema Istoria aurului – Crucea de la Garvăn – Dinogeţia, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Te-ar putea interesa și: