BMW AG, cel mai mare producător mondial de automobile de lux, estimează că vânzările în China pe acest segment vor înregistra o creştere de aproximativ 10% în următorii ani, a apreciat Karsten Engel.

BMW concurează cu rivalele germane Daimler AG şi Volkswagen AG în China, cea mai mare piaţă auto din lume, cu 18 milioane de automobile vândute anul trecut, care ar urma să depăşească până în 2020 SUA pe segmentul automobilelor de lux.

În primul semestru din acest an, Daimler a vândut 138.000 de sedanuri Mercedes în China, în timp ce Audi şi BMW au livrat 269.000 şi, respectiv, 225.000 de unităţi.

În trimestrul doi din 2014, marja de profit operaţional a diviziei producătoare de autoturisme a BMW a fost de 11,7%, mai ridicată decât 9,9% şi, respectiv, 7,9%, înregistrată de rivalele Mercedes şi Audi. Obiectivul BMW este obţinerea unei marje de 8-10%.

Pentru acest an, obiectivul BMW este să obţină pe plan global vânzări de peste două milioane de vehicule, după ce a livrat un număr record de 1,96 milioane de modele Mini, Rolls Royce şi BMW în 2013.

BMW mizează pe noile modele care vor fi lansate în acest an, printre care se numără vehiculul electric i3 şi noua generaţie de Mini, pentru a face faţă concurenţei venite din partea rivalilor Audi şi Mercedes-Benz.

AGERPRES