‘În acest an, vom creşte cifra de afaceri cu circa 5%, până la 160 milioane de euro, şi la fel numărul de pasageri, la 1,6 milioane pasageri transportaţi’, a spus Răcaru, în cadrul unui seminar dedicat aviaţiei.

În 2010, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 150 milioane de euro, la 1,5 milioane pasageri transportaţi.

Venitul înregistrat de compania aeriană Blue Air pe locul în aeronavă s-a dublat în ianuarie – februarie 2011 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2010, a declarat directorul general al Blue Air, Sherif Ussama, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

‘Venitul pe loc s-a dublat în primele două luni ale anului 2011, comparativ cu ianuarie-februarie 2010. În acest an avem aproape acelaşi număr de aeronave ca şi anul trecut. Am schimbat doar tipul aeronavelor şi am optimizat destinaţiile. Acestea sunt schimbări strategice pe care orice companie le face, indiferent dacă parcurge o perioadă de criză sau nu. Acest lucru nu înseamnă că schimbările reflectă un dezastru. Faptul că se schimbă rutele în funcţie de orarul vară – iarnă nu este un dezastru’, a afirmat Sherif Ussama.

Potrivit reprezentanţilor companiei, Blue Air a introdus 4 destinaţii noi şi mizează pe succesul rutei Bucureşti Lisabona.

‘Am reintrodus Lisabona, destinaţie care promite mult nu numai pentru perioada verii. Portugalia va atrage mulţi turişti în această vară, deoarece turoperatorii au introdus oferte avantajoase’, a menţionat directorul general al Blue Air.

În 2011, compania estimează că cererile pe segmentul charter va scădea.

‘În 2011 ne aşteptăm să avem mai multe cereri pentru zborurile normale şi mai puţine pentru chartere. Anul trecut, s-au înregistrat pierderi mari pe segmentul chartere, pe toată piaţa. A fost aşteptat un boom pe acest segment care, însă, nu s-a petrecut. Astfel, s-au contractat multe chartere, care nu au putut fi umplute. În 2011, vor fi utilizate cu precădere cursele normale’, a declarat Sherif Ussama.

Blue Air, deţinută de omul de afaceri român Nelu Iordache, este o companie de smart flying cu capital integral privat românesc şi operează zboruri către peste 50 de destinaţii din Europa, fiind transportatorul oficial al Poştei Române. De asemenea, începând cu 2010, Blue Air oferă bilete către destinaţii în afara Europei, în parteneriat cu Blue Panorama.

Grupul de firme Blue Air are 2.200 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 500 milioane euro. Din Grup fac parte firme precum Blue Air, operator aerian, Romstrade – companie de construcţii, La Moşie – brand destinat agriculturii, dar şi lanţul de restaurante Self.
SURSA: Agerpres