Primăria Sectorului 3 a făcut o prioritate din reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe deoarece, în anul 2012, sectorul 3 se află pe ultimul loc la anveloparea blocurilor, la nivelul Capitalei. În acest an, rata de reabilitare va creşte, iar până la finele lui 2015 vor fi reabilitate încă 200 de blocuri.

Săptămâna trecută, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă a semnat două contracte de accesare a fondurilor europene pentru 43 de blocuri. O noutate pentru blocurile reabilitate în 2015 este că acestea vor beneficia de schimbarea instalaţiei de alimentare cu agent termic şi de un sistem electronic integrat, care determină nivelul de căldură al imobilului. Acest sistem este extrem de util deoarece scade fluxul de agent termic în momentul în care temperatura în apartamente depăşeşte un anumit nivel.

Anveloparea blocurilor, cumulată cu noul sistem electronic de monitorizare a temperaturii, va scădea costurile de încălzire cu 30-40%. Pentru început, de aceste facilităţi vor beneficia peste 3.630 de apartamente.

Investiţiile făcute de Primăria Sectorului 3 în reabilitarea blocurilor a fost posibilă prin accesare de fonduri europene. Până în acest moment, administraţia Sectorului 3 a depus 19 cereri de finanţare, dintre care 14 au fost deja semnate. Astfel, cetăţenii Sectorului 3 vor beneficia de peste 80% din bugetul naţional pentru reabilitare termică din accesare de fonduri europene.