"De multe ori rezultatele pe care noi ar trebui să le avem constant în combaterea evaziunii fiscale, în colectarea impozitelor şi taxelor nu sunt cele pe care le aşteptăm noi", a continuat Șeful Fiscului, care a precizat că "vor fi testaţi cu toţii. Sunt doi oameni pe un post".
Guvernul a decis miercuri desfiinţarea a 4.927 de posturi din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Dintre aceste posturi, 2.000 erau finanţate, din care 1.200 ocupate.

Din reducerile de posturi, distribuite pe fiecare instituţie din cadrul ANAF, la Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV) va fi o diminuare cu 1.427 de posturi, din care 600 sunt ocupate.

La Garda Financiară se reduc 713 posturi, din care 300 sunt ocupate, iar la structurile teritoriale, direcţiile finanţelor generale de la nivel de judeţ, se elimină 2.787 de posturi, din care 300 ocupate, a precizat Ialomiţianu.

De asemenea, din totalul posturilor desfiinţate, 550 sunt poziţii de conducere, printre care funcţiile de prim-adjunct al comisarului general al Gărzii Financiare şi de adjunct al comisarului general.

Tot la Garda Financiară, se desfiinţează funcţiile de comisar-şef adjunct la nivel teritorial şi de şef de divizie.