Totuși, achiziția casei nu pare să aibă vreo legătură cu numirea în fruntea ANAF. Blejnar precizează în declarația de avere că sursa de finanțare pentru locuință este suma de bani pe care a luat-o în urma vânzării unui teren din Arad în 2006 contra sumei de 2 milioane de lei noi. Casa din București are un teren cu o suprafață de 400 mp. 
Blejnar mai are un cont la Banca TRansilvania de 120.00 de euro, bani pe care acesta scrie că i-a obținut în urma vânzării în 2007 a unui apartament din București, contra sumei de 140.000 de euro.
De asemenea, la Credit Europe Bank, Blejnar mai are un cont curent în valoare de 2.000 de lire sterline.
Șeful ANAF se află în plin scandal mediatic, după ce șeful Vămii Ploiești, arestat pentru 29 de zile, a declarat că o parte din mitele primite de vameși se duceau la el.
Astfel, Cornel Costea a descris în amănunt modalitatea în care se derulau activităţile în vama Ploieşti şi cum, în perioada octombrie 2010 – ianuarie 2011, a "primit suma de 90.000 lei din care lui i-au revenit 30.000 de lei, restul împărţindu-i între vameşi şi alte persoane, ca P.P.şi P.S., bani care, după ştiinţa sa ajungeau la preşedintele S.B.(preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, n.r)".
Ca reacție, Sorin Blejnar, a afirmat că nu a luat niciodată bani de la vreun lucrător vamal. 
Este o adevărată campanie în mass-media împotriva mea pentru că am început, împreună cu alte organe ale statului, să facem curăţenie într-un sistem în care de 20 de ani nu s-a mai făcut curăţenie. În sptele acestei campanii se află toţi aceia pe care îi deranjează faptul că se face curăţenie. Sigur că am deranjat o parte dintre ziarişti, o parte dintre politicieni’, a declarat şeful Fiscului.
DETALII: Pentru a vedea întreaga declarație de avere a lui Blejnar, click aici