BlackBerry Torch va fi disponibil începând din 29 noiembrie în magazinele Orange România şi Vodafone România precum şi în magazinele online ale celor doi operatori.
Noul model vine echipat cu un ecran capacitiv, multitouch de 3,2”, dar şi cu o tastatură QWERTY glisantă. BlackBerry Torch este compatibil cu tehnologia HSDPA, oferind viteze superioare de transfer al datelor, încorporează ultima generaţie de Wi-Fi şi dispune de modul GPS, pentru acces la aplicaţii de localizare.
BlackBerry Torch se remarcă totodată şi prin funcţiile multimedia avansate: cameră foto de 5 MP cu autofocus, funcţie de stabilizare a imaginii, înregistrare video, capabilitatea de a reda o mare varietate de formate precum mpeg4, H.263, H.264, wmv3, mp3, AMR-NB, AAC-LC, AAC+, eAAC+, wma, wmvV, Flac, Ogg Vorbis. În plus, noul BlackBerry oferă un spaţiu de stocare generos, fiind dotat cu memorie internă de 4 GB şi card de memorie microSD inclus, de 4 GB.
BlackBerry Torch este primul model care încorporează BlackBerry 6.0, noul sistem de operare care, pe lângă funcţiile care au consacrat brandul BlackBerry, aduce o experienţă îmbunătăţită de utilizare.
Clienţii Vodafone pot achiziţiona noul BlackBerry la preţuri începând de la 299 euro (TVA inclus), împreună cu un pachet BlackBerry plus un abonament de voce Vodafone, pentru contractele încheiate pe 2 ani.
Clienţii Orange pot cumpăra BlackBerry Torch de la 379 de euro fără abonament, dar cu opţiunea BlackBerry 18, care include 10 MB de trafic naţional, 1 MB de trafic de roaming în UE 0,372 euro/MB trafic suplimentar.
Optiunea permite, pe lângă primirea sau trimiterea de e-mailuri în timp real, folosirea serviciului de instant messaging, a aplicaţiilor de socializare sau navigarea pe Internet.