"Ne-am numărat printre inițiatorii Black Friday în România în 2011, devenit cel mai important eveniment de shopping al anului, iar în 2014 ne așteptăm la noi recorduri ca număr de clienți și valoare a vânzărilor,” spune Dragoș Sîrbu, CEO Flanco Retail. „E un weekend pe care l-am pregătit timp de 6 luni, eforturile și investițiile urmând să se revadă în aceste 3 zile. Întâmpinăm Black Friday cu o infrastructură perfecționată atât în magazine cât și pe flanco.ro, cu peste 1100 de consilieri de vânzări bine pregătiți și cu 50% mai multe case de marcat.”

În rețeaua Flanco, startul pentru Black Friday se dă vineri la 6.00 dimineața, în toate cele 87 de magazine, toate având program prelungit între 21-23 noiembrie. „Pentru că ne-am poziționat ca un furnizor de produse și servicii, punem la dispoziția clienților inclusiv de Black Friday opțiunea de a achiziționa produsele cu reducere în rate fără dobândă, prin intermediul partenerilor noștri, instituțiile financiare,” explică Dragoș Sîrbu. „Dăm astfel acces la ofertele speciale din acest weekend unui număr mai mare de clienți și le permitem tuturor să-și cumpere exact ceea ce își doresc. Am depus eforturi de logistică, am optimizat infrastructura noastră proprie de depozitare și livrare și ne-am mobilizat partenerii de livrare ca produsele achiziționate de Black Friday să le ajungă clienților în cel mai scurt timp, în 72 de ore.”

Retailerul întâmpină Black Friday 2014 cu o suprafață de depozitare de 3 ori mai mare decât în 2013 – respectiv peste 15.000 mp de depozit – și cu un timp de facturare optimizat în toate  magazinele, astfel încât traficul mare de clienți să poată fi administrat eficient, iar aglomerația să nu-i stânjenească pe cumpărători.

„Ne așteptăm ca anul acesta, de Black Friday, să avem peste 2,5 milioane de vizitatori și vânzări de 110 milioane de lei, totul într-un interval de 3 zile, atât în magazine cât și pe flanco.ro” adaugă Dragoș Sîrbu. „E foarte important de precizat, de asemenea, că dintre toate reperele la care acordăm reduceri masive din prețurile de listă special pentru Black Friday, peste 95% sunt produse ale anului 2014.”