“Ediţia de anul trecut a însemnat pentru noi cea mai bună şcoală posibilă din toate punctele de vedere. Dacă din exterior s-a văzut doar căderea serverul timp de aproape o oră şi livrarile care au întârziat câteva zile peste promisiuni, echipa eMAG a făcut eforturi extrem de mari să gestioneze volumul de comenzi. Am învăţat şi am automatizat cea mai mare parte a activităţilor. Traficul, logistica, ofertele – toate componentele acestei zile în care se derulează în câteva ore activitatea dintr-o luna de vară – nu le poţi simţi şi gestiona decât trăind pe viu experienţa şi învăţând din greşeli”, scrie Radu Apostolescu vicepreşedinte şi director de dezvoltare eMAG.
De ce nu s-a  anunţat ora de începere
“Aţi intrebat mulţi dintre voi de ce nu am anunţat ora de începere, deşi anul trecut am pornit la ora 5. Explicaţia este simplă – din studiile făcute şi din activitatea online de săptămâna trecută am estimat un trafic record, mult peste anul trecut. Aşa a şi fost  – de trei ori mai mare, dacă ne referim la numărul de vizitatori simultani. În online atât volumul de trafic e important cât şi distribuţia lui în timp, astfel încât concentrarea la oră fixă a sute de mii de vizitatori este fatală pentru cele mai redutabile servere. Deşi ne-am pregătit foarte bine, ca dovada că după depăşirea varfului, serverele au răspuns instantaneu în peste 95% din timp, am avut o perioadă de 20 de minute în care nu am fost online. Dacă am fi anunţat ora exactă, probabil că perioada de cădere ar fi fost mai mare şi revenirea mult mai dificilă”, explică Apostolescu. CITIŢI ŞI Black Friday: Altex şi Domo au în continuare site-urile blocate FOTO Altex, Flanco şi Domo, cei mai mari retaileri de electronice şi electrocasnice, în această ordine, din ţara noastră îşi invită clienţii, de Black Friday, în magazinele fizice, având în vedere că site-urile acestora nu funcţionează de ore bune. NEBUNIE la eMAG de Black Friday: 709 mii de vizitatori, 52.700 de comenzi eMAG, cel mai mare magazin online de la noi a înregistrat în doar câteva ore peste 709.000 vizitatori unici pe site şi peste 50.000 de comenzi cu ocazia Black Friday.
Black Friday sau Dead Friday. Lista site-urilor care funcţionează şi a celor picate de Black Friday
Black Friday, ziua cu cele mai mari reduceri din an, i-a luat prin surprindere, din nou, pe retaileri. Sunt site-uri care funcţionează din când în când, iar altele care nu au funcţionat de când a început Black Friday.
Black Friday la Flanco: Au fost vândute peste 25 de tiruri de mașini de spălat și frigidere
La Flanco, de Black Friday după 5 ore de la startul campaniei, principalele produse achiziționate sunt televizoarele cu ecran plat, notebook-urile și electrocasnicele mari.