Deşi anul acesta sărbătoarea reducerilor Black Friday cade pe 29 noiembrie, cei de la eMAG au început să ofere reduceri la aproape toată gama de produse, începând cu această lună.

Un televizor Philips este redus de la 2.249 lei la 1.799 lei ceea ce reprezintă o reducere de 20%, tableta Samsung Galaxy Tab 2 beneficiază de o reducere de 100 de lei fiind disponibilă la 699 lei, iar smartphone-ul Galaxy S Duos costă 689 faţă de 799, în mod normal.

Magazinul online oferă reduceri şi la laptopuri. Spre exemplu, modelul Dell Inspiron 3521 cu procesor i3 Ivy Bridge, 4 GB memorie RAM şi placă video AMD Radeon HD 7670M 1 GB, are o reducere de 500 de lei de la 2.099 lei la 1.599 lei.

Printre produsele aflate la reducere se mai află aparate foto, tablete, boxe, căşti, frigidere, camere video, aparate GPS, telescoape, multifuncţionale, electrocasnice etc.

În fiecare an, în prima vineri după Ziua Recunoştinţei, americanii dau navală în magazine sau pe site-urile retailerilor pentru a cumpără produse, în special electronice. Precum Halloween sau Valentine’s Day, această „sărbătoare“ americană a fost preluată şi în ţara noastră. Denumirea Black Friday provine din Philadelphia, unde era folosită pentru a descrie traficul extrem de dificil creat după Ziua Recunoştinţei. În prezent, termenul are conotaţii economice, întrucât în această perioadă retailerii se aşteaptă să intre „pe negru“, adică să aibă profit, în comparaţie cu „pe roşu“, adică pierderi.

Anul trecut, de Black Friday, americanii au cheltuit 59,1 miliarde de dolari cu 13% mai mult faţă de 2011, când au lăsat în magazine 52,4 miliarde de dolari, potrivit National Retail Federation.
DETALII AICI