Fenomenul Black Friday la nivel mondial

Black Friday este o sarbătoare a cumpărăturilor originară din SUA, popularitatea sa răspîndindu-se în întreaga lume. Black Friday are loc vineri, după Ziua Recunoştinţei, sărbătoarea fiind asociată cu discounturi uriaşe. În fiecare an, Black Friday marchează sezonul cumpărăturilor de Crăciun.

Black Friday îşi are originea în criza economică cauzată de Bursa din New York în 1929, când unii comercianţi au organizat o zi întreagă de reduceri pentru clienţii lor cu scopul de a-i motiva să cumpere din nou. Această practică a caştigat imediat popularitate, Black Friday 2021 devenind unul dintre cele mai importante evenimente comerciale ale anului.

Black Friday a avut premiera în România în anul 2011. La 10 ani de la această premiera, tot mai multe magazine participă la acest eveniment anual, oferindu-le clienţilor o gamă cât mai largă de produse.

2021 vs 2020 : al doilea Black Friday în pandemie

Având în vedere că am mai trecut o dată prin scenariul de Black Friday în pandemie, putem spune că acum suntem ceva mai pregătiţi. 2020 a fost primul an de Black Friday într-o stare de nesiguranţă, însă, vânzările în online au decurs bine. Oamenii au ales să îşi procure produsele din online, datorită comodităţii, dar şi a siguranţei pentru ei şi pentru cei din jur.

Pregătiri intense pentru cea mai aglomerată perioadă din an

Atât magazinele fizice, cât şi cele online ce îşi doresc să participe la Black Friday 2021 se pregătesc intens pentru această perioadă aglomerată.

Reducerile de Black Friday 2021 au devenit un simbol în România, iar foarte mulţi români se bazează pe ele atunci când se gândesc la achiziţionarea unui produs. Deşi, principalul obiectiv în această perioadă este pe electrocasnice, nici produsele de îngrijire personală nu putem spune că sunt neglijate.

Foarte multe femei îşi achizitionează produse din mediul virtual, datorită comodităţii sau a siguranţei pentru ele şi pentru cei din jur. Majoritatea cumpărătorilor s-au mutat în online odată cu apariţia pandemiei în România.

Comercianţii profită de aceste beneficii şi le asigură clienţilor produse de calitate la preţuri excelente.

Magazine online – preţuri imbatabile

Magazine online au început deja să îşi scoată aşii din mânecă şi să afişeze produsele cu preţuri reduce. Black Friday 2021 este deja pe buzele tuturor, mai ales ale celor ce aşteaptă un an întreg acest eveniment.

Black Friday aduce în prim plan produsele preferate ale românilor la preţuri semnificativ mai mici. Este momentul să alegi ce îşi doreşti, să adaugi în coş şi să aştepţi să ajungă la tine acasă, în siguranţă.