Proiectul „Studentul Anului”, ajuns la a opta ediţie, se desfăşoară între 15 martie şi 10 aprilie 2010, iar Gala de decernare a Premiilor Studentul Anului va avea loc în data de 29 aprilie 2010. Organizaţia studenţească Voluntari pentru Idei si Proiecte (VIP) propune şi în acest an un proiect realizat de studenţi pentru studenţi, vizând patru categorii de concurs: IT, Arhitectura, Jurnalism şi Comunicare, Economie.

După rezolvarea unei teme specifice fiecărui domeniu (www.studentulanului.ro), a evaluării experinţei extra-curriculare şi a selecţiei făcute de un juriu specializat, se va alege cel mai bun student – Studentul Anului. Secţiunea IT este susţinută de BitDefender, producătorul autohton mutiplu premiat de organizaţiile locale şi internaţionale pentru produsele de securitate, iar tema propusă pentru această secţiune este disponibilă la această adresă.

“BitDefender susţine performanţa şi excelenţa în educaţie, iar implicarea în acest proiect este parte integrantă a programului „Academica”, proiect demarat de noi şi adresat studenţilor. Prin acest program, BitDefender doreşte să deschidă un dialog cu studenţii pasionaţi de tehnologie, să le stimuleze gândirea creativă şi să ii ajute să implementeze cele mai îndrăzneţe şi inovatoare idei”, a declarat Carmen Buruiană, Human Resources Manager BitDefender.

Managerul proiectului, Alin Popescu consideră că: “Distincţia Studentul Anului vine de la studenţi pentru studenţi şi este recunoaşterea pe care o merită elita universitară de pretutindeni”.

Câştigătorul titlului de Student al Anului va fi răsplătit cu 2.000 de euro la fiecare categorie în parte, iar ocupanţii locurilor doi şi trei vor primi câte 500 de euro.