O scădere a prețului Bitcoin ar putea împinge criptomoneda la 20.000 de dolari, a declarat Scott Minerd, potrivit CNBC.

„Având în vedere mișcarea masivă pe care am avut-o cu Bitcoin pe termen scurt, lucrurile sunt foarte spumoase și cred că va trebui să avem o corecție majoră în Bitcoin”, a spus Minerd într-un interviu la CNBC „Worldwide Exchange”.

Bitcoin a fost tranzacționat miercuri la peste 55.500 de dolari, după creșterea de săptămâna trecută, la aproape 65.000 de dolari, în aceeași zi în care schimbul de criptomonede Coinbase și-a făcut debutul în tranzacționare pe Nasdaq.

„Cred că am putea să ajungem de la 20.000 la 30.000 de dolari pe Bitcoin, ceea ce ar reprezenta o scădere de 50%, dar lucrul interesant despre Bitcoin e că am mai văzut aceste tipuri de scăderi”, a spus Minerd.

Bitcoin și-a continuat urcarea masivă, care a început în 2020, avansând cu aproape 90% până acum. Adoptarea instituțională a fost considerată un factor care a alimentat creșterea sa.

Bill Miller, investitorul care deține de ani de zile Bitcoin, a declarat marți pentru CNBC că nu este îngrijorat că moneda digitală se află într-un balon, ca în 2017, când a atins ceea ce era atunci un record record de aproape 20.000 de dolari.

Bitcoin a scăzut brusc în următoarele luni, pierzând aproximativ 80% din valoarea sa în ceea ce a devenit cunoscut sub numele de „iarna criptografică”.