Duminică, 26 iulie, Bitcoin a depăşit pragul de 10.000 de dolari/unitate, pentru prima dată de la începutul lunii iunie, după ce timp de mai multe săptămâni a evoluat într-o marjă strânsă, potrivit Reuters.

Duminică, Bitcoin a atins un maxim de 10.200 de dolari.

Moneda virtuală a înregistrat pierderi consistente din cauza impactului economic al pandemiei şi, în plus, a trecut pe 11 mai printr-o a treia procedură de înjumătăţire, care a redus recompensele acordate celor care minează Bitcoin de la 12,5 unităţi la 6,25.

Această înjumătăţire a afectat oferta de Bitcoin şi a mărit timpul necesar minerilor pentru a ajunge la pragul de rentabilitate, scrie news.ro.

Cel mai mare atac înregistrat asupra platformei Twitter

Recent, numele Bitcoin a fost legat de o escrocherie prin care mai mulţi hackeri au reuşit să spargă conturile de Twitter ale unor persoane celebre şi să obţină circa 121.000 de dolari.

Printre victime s-au numărat candidatul democrat la președinție Joe Biden, fostul președinte Barack Obama și CEO-ul Tesla, Elon Musk. Pe conturile lor, precum și ale altora, au apărut mesaje în care solicitau să trimită Bitcoin la o anumită adresă anonimă.

Hackerii au primit din peste 400 de plăți în Bitcoin, o sumă totală de 121.000 de dolari la cursul de schimb de joi, potrivit unei analize a blockchain-ului Bitcoin realizată de Elliptic, o firmă ce se ocupă de criptomonede. Co-fondatorul companiei, Tom Robinson, a declarat că este o sumă mică pentru ceea ce pare a fi un atac istoric.

„Având în vedere amploarea atacului, nu cred că este foarte mare, dar ceea ce vedem deseori cu aceste tipuri de atacuri este că exploit-ul în sine poate fi foarte sofisticat, dar cei care l-au realizat nu sunt prea buni în a-l monetiza”, a spus Robinson.

Escrocii au postat trei adrese Bitcoin separate și o adresă pentru Criptomoneda Ripple, care nu a primit nicio tranzacție, a mai spus Robinson. Cea mai mare tranzacție primită de escroci a fost o plată de aproximativ 42.000 dolari, care a putut fi urmărită la o platformă de criptomonede din Japonia, a declarat Robinson pentru CNBC.