Televiziunea Al Arabiya a precizat că însuşi Mubarak ar fi demisionat de la conducerea formaţiunii politice, însă informaţia nu a fost confirmată deocamdată. Un oficial al partidului nu a putut confirma informaţia oferită de Al Arabiya, însă a spus că, în cazul în care Mubarak ar demisiona din fruntea partidului, acest lucru nu i-ar afecta poziţia de preşedinte al ţării. ‘Sunt două poziţii diferite’, a spus oficialul.

Noul secretar general al partidului este Hossam Badrawi, din aripa liberală a formaţiunii.

‘(Demisia) este foarte importantă din punct de vedere politic, deoarece acest partid exploata statul pentru interesele partidului, iar acest lucru a atras numeroase critici’, spune analistul Diaa Rashwan, adăugând că acest lucru a alimentat furia în privinţa corupţiei.

Printre liderii partidului care au renunţat la funcţie se numără secretarul general Safwat el-Sherif, 77 de ani, aflat în sistemul de putere egiptean încă din anii 1960, şi un stâlp al gărzii vechi. Sherif este de asemenea preşedintele camerei superioare a Parlamentului.

Fără a mai deţine o poziţie în conducerea partidului, Gamal Mubarak nu va mai putea candida la preşedinţie, conform Constituţiei în vigoare.

Ceilalţi membri demisionari ai biroului executiv al formaţiunii, format din cinci membri, sunt Zakaria Azmi, şeful de cabinet al lui Mubarak, purtătorul de cuvânt al PND, Ali el-Din Hilal, şi magnatul oţelului Ahmed Ezz, care demisionase deja de câteva zile după izbucnirea revoltei populare împotriva lui Mubarak.