Bill Gates vrea să evite dezastrul. Fondatorul Microsoft Bill Gates intenţionează să investească 2 miliarde de dolari în proiecte şi start-up-uri în următorii cinci ani pentru a preveni schimbările climatice.

Inovaţiile sunt necesare pentru a preveni un dezastru climatic, a afirmat Bill Gates în declaraţii publicate luni în cotidianul de afaceri german Handelsblatt. Acest lucru nu este imposibil, însă va fi foarte dificil, a adăugat el.

Bill Gates dorește o creștere a investițiilor guvernamentale

Gates a cerut, de asemenea, o creştere de cinci ori a investiţiilor guvernamentale în cercetarea energiei curate şi a altor inovaţii climatice din întreaga lume în următorul deceniu.

Antreprenorul şi filantropul estimează că va fi nevoie de cel puţin 110 miliarde de dolari anual pentru cercetare.

În noua sa carte, „Cum să eviţi un dezastru climatic”, Gates cere ca emisiile de CO2 să fie eliminate complet până în 2050 pentru a se evita pagube economice şi de mediu enorme.

El susţine că omul trebuie să schimbe economia fizică într-un ritm nemaivăzut până acum. În plus, crede că taxele pe CO2, tranzacţionarea certificatelor verzi şi energiile alternative, precum energia solară şi eoliană, sunt indispensabile.

Alte două dezastre vor lovi lumea

Cofondatorul companiei americane Microsoft a vorbit despre noile dezastre cu care omenirea se va confrunta destul de curând. Milionarul a explicat că aceste pandemii vor fi provocate din două cauze și a subliniat că numărul persoanelor care-și vor pierde viața va fi unul mult mai mare decât cel înregistrat în pandemia de coronavirus.

Bill Gates a acordat un interviu pentru gazda canalului de YouTube Veritasium, Derek Muller, în cadrul căruia a venit cu o nouă predicție neagră.

Potrivit cofondatorului Microsoft, cele mai mari amenințări cu care lumea se va confrunta în viitor sunt schimbările climatice și bioterorismul.

„Una este schimbarea climatică. În fiecare an, aceasta va provoca un număr de morți mai mare decât am avut în această pandemie“, spune Bill Gates, definind apoi un alt pericol, pe care el îl numește „bioterorism“.

Sursă foto: Dreamstime