Microsoft dă lovitura la final de an! Achiziția la care nimeni nu se aștepta. Comisia Europeană a dat undă verde

Microsoft va prelua compania de inteligență artificială și tehnologie pentru voce Nuance Communications. Potrivit presei internaționale, Microsoft va trebui să scoată din buzunar suma de 16 miliarde de dolari, asta după ce preluarea a fost deja aprobată de Statele Unite ale Americii și Australia. De asemenea, prin preluarea Nuance Communication, Microsoft își va majora prezența pe piața serviciilor cloud destinate sectorului sănătății, informează Reuters.

În plus, Comisia Europeană a declarat că evaluarea tranzacției a dus la concluzia că achiziția nu va reduce semnificativ concurența pe piețele serviciilor de cloud, serviciilor de comunicare în întreprinderi, sistemelor de operare a calculatoarelor și alte produse.

Amintim că Nuance Communications, o companie americană, servește 77% din spitalele din Statele Unite ale Americii și a contribuit la lansarea asistentului virtual Siri al Apple.

Acțiunile Microsoft au crescut considerabil

La finalul lunii octombrie a acestui an, cunoscuta companie americană a devenit cea mai valoroasă companie tranzacţionată public din lume, asta din cauza faptului că Apple a suportat în trimestrul patru fiscal un impact de 6 miliarde de dolari asupra vânzărilor.

Titlurile producătorului softului Windows au urcat cu 0,7%, la 326,8 dolari pe unite, un nivel record, conferind companiei o capitalizare de 2.460 de miliarde de dolari.

Acţiunile Microsoft au crescut cu 45% în acest an, susţinute de cererea pentru serviciile sale cloud în timpul pandemiei de coronavirus.

În acest timp, Apple a suportat în trimestrul patru fiscal un impact de 6 miliarde de dolari asupra vânzărilor, din cauza problemelor existente în lanţurile de aprovizionare, ceea ce a făcut ca rezultatele sale financiare să fie sub aşteptările analiştilor de pe Wall Street.

Apple, care a răscumpărat de-a lungul anilor acţiuni în valoare de 421,7 miliarde de dolari, a anunţat în aprilie un nou program de acest tip, de 90 de miliarde de dolari. Drept urmare, volumul acţiunilor publice este în scădere, compania încheind anul fiscal cu 16,4 miliarde de acţiuni listate. Titlurile Apple au avansat cu 15% în acest an.