Miliardarul în vârstă de 65 a postat un mesaj la final de an, spunând că „2021 va fi mai bun decât 2020. Acesta este motivul”, conform gatesnotes.com

Conform informațiilor postate pe propriul blog, Bill Gates a subliniat care sunt inovațiile care vor face ca acest an să fie unul mai bun.

De ce 2021 va fi un an mai bun

Gates a început postarea prin a spune că „ne așteaptă vești bune în 2021”, subliniind că este surprins de viteza cu care s-au făcut progrese în 2020. În circumstanțe normale, crearea unui vaccin durează aproape 10 ani, însă într-un singur an a fost aprobată utilizarea a trei vaccinuri anti-COVID.

Miliardarul a menționat și detalii despre felul în care funcționează vaccinurile și diferențele dintre acestea. „Nu te învinovățesc dacă îți este greu să ți pasul cu toate companiile care lucrează la vaccinuri. Totuși, este o problemă bună de avut!”.

De asemenea, acesta spune că partea cea mai grea nu este dezvoltarea serului propriu zis, ci faptul că „lumea va trebui să fabrice aproximativ 5 miliarde de doze, în cazul în care vaccinul necesită o singură doză, sau 10 miliarde în actualul scenariu de vaccin care necesită două doze”.

Pentru produce o astfel de cantitate, capacitatea ar trebui să fie dublată sau chiar triplată, conform informațiilor transmise de Bill Gates, a cărui fundație a ajutat la simplificarea procesului de dezvoltare.

„Situația este precum un război mondial”

Gates a reamintit despre momentul când a spus că „situația este precum un război mondial, doar că de această dată ne aflăm toți de aceeași parte”. Acum, miliardarul spune că este „fericit să transmită că perspectivă optimistă conform căreia lumea se va uni pentru a lupta cu virusului s-a dovedit a fi adevărată.

„Nu ar fi fost posibil să progresăm atât de mult dacă guvernele, companiile și oamenii de știință din toată lumea nu ar fi lucrat împreună”, a subliniat cofondatorul Microsoft.

Tocmai această cooperară globală l-a făcut să fie optimist în legătură cu anul 2021. Trebuie menționat că optimismul lui nu are legătură doar cu pandemia, ci și cu altă provocare a umanității: schimbarea climatică.