Într-un interviu amplu cu Lloyd Minor, Decan al Facultății de Medicină de la Universitatea Stanford,  Bill Gates a recomandat o serie de cărți pentru a fi citite în aceste vremuri. Acestea sunt cele patru titluri pe care Gates spune să le citim, potrivit CNBC.

„Noul Jim Crow: Încarcerarea în masă în epoca Colorblindness” de Michelle Alexander

„Există o mulțime de cărți despre nedreptate rasială pe care eu, probabil, ar fi trebuit să citesc mai mult de mult”, a spus Gates. După ce George Floyd a fost ucis de poliție pe 25 mai, iar protestele au avut loc în întreaga țară împotriva nedreptății rasiale, mulți oameni au apelat la literatura anti-rasism. Cartea, care a fost scrisă în 2010, este despre rasism, sistemul de justiție penală și încarcerarea în masă. Gates a sugerat-o pentru gândirea despre modul în care alte persoane percep sistemul de justiție.

,,Respirația de la Sare: O boală genetică mortală, o nouă eră în știință. Pacienții și familiile care au schimbat medicina pentru totdeauna ” de Bijal P. Trivedi

Noua carte de nonficțiune prezintă modul în care a fost descoperită fibroza chistică și au fost dezvoltate tratamente, prin prisma pacienților, medicilor și filantropilor. „Să vorbești despre o boală de genul asta este foarte inspirant. Sunt o mulțime de povești grozave în asta.”, a spus Gates.

,,Splendid și Josnic: O șagă de Churchill în timpul Blitz” de Erik Larson

Gates i-a spus lui Minor despre „Splendid și Josnic”, o carte pe care a citit-o despre Winston Churchill în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În iulie, Gates a menționat aceeași carte, care a fost publicată în februarie și spune povestea Blitz-ului. Cartea este relevantă acum, deoarece arată „un lider care a fost sub o mulțime de presiune și îndoială.”, a spus Gates

„Zece lecții pentru o lume post-pandemie” de Fareed Zakaria

Fareed Zakaria, autor, editorialist și gazdă a CNN Worldwide „Fareed Zakaria GPS,” a lansat o carte despre modul în care pandemia Covid-19 a schimbat lumea. „Este un titlu foarte promițător. În ea, Zakaria a scris lecții post-pandemie pe care guvernele și oamenii le pot lua ca exemplu. Oamenii ar trebui să asculte de experți”, a declarat Bill Gates.