,,A trecut un an. Știți deja asta, totuși. Ați trăit deja prin haosul care a fost în ultimele șapte luni, o perioadă care a văzut o pandemie globală, o recesiune, milioane de oameni ce și-au pierdut locurile de muncă, și mii de întreprinderi ce și-au închis ușile – multe dintre ele permanent. E ușor, mai ales în astfel de vremuri, să fii victima ideii că nu poți controla lumea din jurul tău.  Doar că, de obicei nu e adevărat. Cel mai remarcabil lucru este că de multe ori nu este atât de dificil să întorci lucrurile dacă știi de unde să începi”, declară celebrul om de afaceri.

Într-un interviu acordat pentru Politico în 13 octombrie, Bill Gates ne amintește de acest simplu fapt, și este exact mesajul pe care trebuie să-l auzim anul acesta.  Gates subliniază că, deoarece un vaccin nu este probabil să fie disponibil pe scară largă până anul viitor, „tot ce avem este comportamentul nostru.” Mai exact, el se referea la un comportament care include distanțarea socială și purtarea măștilor.

Mesajul lui Bill Gates

,,Tot ce avem este comportamentul nostru”, spunea Gates.

Acesta este un memento destul de puternic, care merge împotriva tendinței noastre naturale de a încerca și repara circumstanțele noastre în loc de noi înșine. Este mult mai ușor să dăm vina pe factorii externi pentru situația în care ne aflăm, mai ales atunci când aceste circumstanțe au părut aproape în întregime în afara controlului nostru, pentru o mare parte, din ultimele șapte luni. Cu toate acestea, schimbarea situației noastre ar putea fi la fel de simplă ca schimbarea modului în care interacționăm.

Gates sugerează că, dacă am fi cu toții dispuși să schimbăm comportamentul nostru, doar un pic, și sperăm, pentru doar o scurtă perioadă de timp, lumea din jurul nostru ar putea reveni la „normal” mult mai repede. ,,Oamenii se opun în mod natural oricărei presiuni de a schimba modul în care se comportă, dar problema este că nu vor obține niciodată același rezultat dacă comportamentul lor nu se schimbă.”, spunea Gates într-un interviu pentru Inc.