„Mici dispozitive video ce au camere atașate la calculatoare personale sau televizoare ne vor permite să ne întâlnim cu ușurință, având imagini și sunet de calitate mult mai mare pentru prețuri mai mici”, spunea Bill Gates, pe atunci CEO al Microsoft, în cartea sa din 1995 ,,The Road Ahead”.

Ce se va întâmpla cu călătoriile de afaceri

Gates a spus, cu privire la călătoriile de afaceri, că nu se vor întoarce la nivelurile sale de dinaintea pandemiei. „În doi sau trei ani, călătoriile de afaceri vor fi în scădere cu 50%? S-ar putea să fie”, a spus el. „Înainte, dacă un agent de vânzări își apela clientul și nu se întâlnea cu el fizic, era considerat ca fiind neserios. Acum, pentru ambele părți, conectarea digitală pentru multe dintre aceste reuniuni va fi mai simplă și mai eficientă”, spunea Bill Gates pentru Inc magazine.

Modificări importante pentru Zoom

Va fi o experiență mai bună: „Am atins, poate, 12 ani de progres doar în acest an . Și, desigur, software-ul de colaborare, Teams sau Zoom, va fi mult mai bun.” Gates a spus că oferă feedback săptămânal și sugestii inginerilor care lucrează în echipe și că software-ul se îmbunătățește constant, precum modul ,,Împreună” (în care participanții la întâlnire par să stea unul lângă altul în scaunele auditoriului, mai degrabă decât în ecrane individuale). Toate acestea vor schimba cât de des oamenii merg fizic la birou, și va permite îmbunătățiri mari în învățământul online, cel puțin la nivel de colegiu.

De-a lungul timpului, ecranele computerelor personale au devenit din ce în ce mai mari — puteți anticipa că ar putea ocupa un întreg perete într-o zi sau, folosind ochelari de realitate virtuală, ecranul ar putea ocupa întregul câmp vizual, a declarat Bill Gates.

Rămâne de văzut dacă aceasta predicție va fi la fel de precisă ca cea privind utilizarea videoconferinței.