Potrivit Business Insider, averea lui Eric Yuan, CEO-ul platformei de videoconferinţe Zoom, a crescut cu 5 miliarde de dolari într-o singură zi după ce compania pe care o conduce a raportat creşteri record în al doilea trimestru.

Mai exact, se pare că Zoom a declarat că vânzările din T2 au fost mai mari cu 355% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, dovadă că impactul pandemiei de coronavirus a fost unul pozitiv, iar cei mai mulți oameni ai migrat în sfera online, în ceea ce privește activitatea locului de muncă.

Astfel, Yuan se alătură unui grup din care fac parte miliardari precum Elon Musk şi Jeff Bezos, care au înregistrat creşteri record în timpul pandemiei de coronavirus.

Veniturile au explodat

Totodată, de menționat e faptul că serviciul de videoconferinţe a făcut mai mulţi bani în ultimele trei luni decât în tot anul 2019 de vreme ce numărul oamenilor care lucrează de acasă a crescut masiv datorită crizei provocate de COVID-19.

Astfel, din cauza pandemiei de coronavirus, acţiunile platformei au crescut de aproape patru ori anul acesta, reuşind să bată estimările deja optimiste ale analiştilor.

Datorită ultimelor rezultate, Zoom şi-a actualizat ținta de venituri pentru anul fiscal 2021 de la 1,78-1,8 miliarde de dolari la 2,37-2,39 miliarde de dolari.

Bloomberg estimează că averea lui Yuan ajunge la 16,4 miliarde de dolari, o creştere de 360% de la începutul anului până acum. Între timp, valoarea de piaţă a Zoom a ajuns la 129 de miliarde de dolari.

Zoom este o aplicatie care permite realizarea unor conferinte video ce a capatat o popularitate foarte mare dupa ce milioane de oameni au inceput sa lucreze de acasa.

O multime de angajati au inceput sa o foloseasca pentru a-si putea continua activitatea in timpul pandemiei. De asemenea, aplicatia mai este folosita de scoli sau gradinite, dar si de psihologi.