Fotbalistul brazilian Neymar a fost este infectat cu noul coronavirus, alături de doi colegi de la echipa franceză la care activează în prezent, PSG.

Cel mai scump jucător al planetei a fost și el infectat, potrivit anunțului făcut de publicația franceză L’Equipe, citată de digisport.ro.

După testele făcute miercuri dimineață, starul brazilian este unul dintre cei trei jucători cu această infecție, alături de Leandro Paredes și Angel Di Maria.

Plasat o săptămână în carantină

Neymar, Leandro Paredes și Angel Di Maria sunt bănuiți că s-ar fi infectat în vacanța pe care cei trei au petrecut-o în Ibiza. Tot acolo au mai fost și Keylor Navas, Ander Herrera și Icardi.

Jucătorii depistați infectați cu coronavirus vor sta în carantină timp de o săptămână.

Pericolul pentru PSG este că și Icardi ar putea să fie infectat. Dacă testele vor confirma ipoteza, atunci campioana Franței ar ajunge lșa 4 infectați. Noul regulament din Ligue 1 prevede ca gruparea care se confruntă cu cel puţin patru cazuri de COVID-19 să-şi amâne meciul.

Partida cu Lens trebuia să se dispute în mod normal pe 29 august, la şase zile de la finala UCL, dar PSG a solicitat şi a primit aprobarea de la Liga Profesionistă din Franţa ca partida să se joace pe 10 septembrie.

”Cel mai scump fotbalist din lume”

Neymar este în acest moment cel mai scump fotbalist din lume. Pe 3 august 2017, Barcelona a anunțat că reprezentanții legali ai lui Neymar au plătit clubului (cel mai scump transfer vreodată) o sumă de 222 de milioane de euro, egală cu clauza de eliberare a contractului său.

Clubul a informat UEFA astfel încât să poată determina orice responsabilități disciplinare care ar putea apărea din acest caz.

Potrivit BBC, în Spania, clauza de eliberare trebuie să fie activată de către fotbalistul însuși. Situația era neobișnuită, că taxa a fost plătită clubului imediat după ce La Liga a refuzat să primească plata.

Neymar joacă pe postul de atacant și la Naționala de fotbal a Braziliei.