Neymar pleacă de la PSG pentru Al-Hilal

Atacantul brazilian Neymar s-a despărţit de echipa franceză de fotbal Paris Saint-Germain şi îşi va continua cariera în Arabia Saudită, la formaţia Al-Hilal, cu care a semnat un contract pe două sezoane, au anunţat marţi cele două cluburi.

„Paris Saint-Germain îi mulţumeşte lui Neymar Jr, o legendă a clubului”, scrie campioana en titre a Franţei într-un comunicat postat pe site-ul său oficial, în care confirmă plecarea starului sud-american.

„Este întotdeauna dificil să-i spui la revedere unui jucător atât de excepţional precum Neymar, unul dintre cei mai buni din lume. În şase sezoane în capitală, internaţionalul brazilian a marcat istoria clubului”, subliniază PSG, reamintind că Neymar a marcat 118 goluri în 173 de meciuri disputate pentru gruparea de pe Parc des Princes.

Paris Saint-Germain l-a recrutat pe Neymar în vara anului 2017 de la FC Barcelona, în schimbul sumei record de 222 de milioane de euro, brazilianul fiind şi acum cel mai scump fotbalist al planetei.

Neymar (31 ani), care a evoluat anterior la echipele Santos şi FC Barcelona, a cucerit cinci titluri de campion în Ligue 1 cu PSG (2018, 2019, 2020, 2022, 2023), trei Cupei ale Franţei (2018, 2020, 2021), două Cupe ale Ligii franceze (2018, 2020) şi trei Trofee ale Campionilor/Supercupa Franţei (2018, 2020, 2022).

Potrivit cotidianului Le Parisien, PSG va încasa 90 milioane de euro în urma acestui transfer, în timp ce Neymar va avea un salariu de 100 de milioane de euro pe sezon la echipa din Arabia Saudită.

Messi și Mbappe au fost doriți de Al-Hilal

Al Hilal a mai încercat să semneze cu foștii coechipieri ai lui Neymar. Este vorba despre atacantul francez Kylian Mbappe și Lionel Messi, însă argentinianul a optat în cele din urmă pentru Inter Miami, din Major League Soccer.

Cel mai de succes club din Arabia Saudită și din Asia, Al Hilal a câștigat până acum 66 de trofee și deține recordul pentru numărul de titluri de campionat și Liga Campionilor Asiei, cu 18 obținute, respectiv patru.

Consolidarea echipei este o prioritate pentru clubul din Riad după ce Fondul de investiții publice saudite a anunțat încă din luna iunie un proiect de investiții și privatizare pentru cluburile sportive care implică campionii ligii Al-Ittihad, Al-Ahli, Al-Nassr și Al-Hilal.