Criza din Europa şi reducerile cheltuielilor de către autorităţile statale din SUA reprezintă principalele obstacole pentru recuperarea economiei, a declarat miliardarul american Bill Gates, unul dintre fondatorii companiei Microsoft.

„Vezi numai obstacole, iar dacă acestea afectează încrederea, poţi chiar opri recuperarea economică”, a spus Gates într-un interviu pentru postul de televiziune american CNN.

Gates a afirmat că rămâne îngrijorat în privinţa economiei SUA, în pofida datelor care indică o îmbunătăţire a situaţiei în 2010.

„Cred că există încă o anumită fragilitate, dar în ultimele luni au apărut semne bune, chiar şi sectoare care aveau o evoluţie mai slabă au început să-şi revină”, spus el.

Indicele S&P 500 al bursei din SUA a pierdut 10,5%, faţă de maximul ultimelor 19 luni atins în aprilie, din cauza temerilor că deficitele mari din Europa vor afecta creşterea economiei mondiale.

Şomajul în SUA, de 9,9% în aprilie, stagnează în apropierea maximului din ultimii 26 de ani, după trei trimestre consecutive de creştere a PIB.

SURSA: Mediafax