Bill Gates a cumpărat o participaţie de 3,76% la gigantul Heineken, în ciuda faptului că nu este un mare băutor de bere, potrivit informațiilor oferite de el în trecut.

Documentele depuse la Autoritatea pentru Pieţele Financiare din Ţările de Jos (AFM) arată că acţiunile au fost achiziţionate în ziua de 17 februarie, conform informațiilor transmise de reuters.com

Bill Gates a cumpărat acțiunile Heineken de la FEMSA din Mexic

Heineken Holding deţine un pachet de control la producătorul de bere Heineken NV. Gates a cumpărat acţiunile de la FEMSA din Mexic, care şi-a vândut titlurile deţinute la compania producătoare de bere.

Un document separat din 17 februarie a arătat că FEMSA a vândut toate cele 18 milioane de acţiuni pe care le deţinea la Heineken Holding.

 Gates a achiziţionat 10,8 milioane de acţiuni

Gates a achiziţionat 10,8 milioane de acţiuni, în valoare de 883 de milioane de euro la preţurile curente ale pieţei, declanşând o obligativitate de dezvăluire conform regulilor bursiere olandeze.

Amintim că fondatorul Microsoft a spus în 2018, într-o sesiune „Ask Me Anything” (n.red. „Întreabă-mă orice”), pe Reddit, că nu este „un mare băutor de bere”.

„Când ajung la un meci de baseball, de exemplu, beau bere uşoară, pentru a obţine atmosfera tuturor celorlalţi băutori de bere. Îmi pare rău că îi dezamăgesc pe adevăraţii băutori de bere”, a spus atunci Bill Gates.

Potrivit sursei menționate, Fundaţia Bill & Melinda Gates, fundaţia caritabilă lansată de miliardar şi fosta lui soţie, nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii.

Bill Gates a reușit să adune aproximativ 275.000 de acri de teren agricol

Amintim că Bill Gates a reușit, în mai puțin de un deceniu, să adune aproximativ 275.000 de acri de teren agricol, în 19 state, adică mai mult decât suprafața orașului New York.

Terenurile agricole au fost achiziționate de co-fondatorul Microsoft printr-o constelație de companii, toate legate de grupul de investiții Cascade Investments, cu sediul la Washington.

Revista The Land Report, care urmărește tranzacțiile funciare și produce o listă anuală a celor mai mari 100 de proprietari de terenuri americane, l-a desemnat chiar anul trecut pe Bill Gates drept „cel mai mare proprietar de terenuri din SUA”, informează Luxurylaunches.

Recent, miliardarul a fost întrebat ce l-a determinat să cumpere atât de multe terenuri agricole. Răspunsul său a fost simplu. El a declarat că a vrut ca fermele să fie „mai productive” și să „creez mai multe locuri de muncă”.

„Dețin mai puțin de 1/4000 din terenul agricol din SUA. Am investit pentru a face fermele mai productive și pentru a crea mai multe locuri de muncă. Nu este vorba de o schemă. De fapt, toate aceste decizii au fost luate de o echipă profesionistă de investiții”, a afirmat Gates.