O nouă veste tristă în urma tragediei care a avut loc la finalul lunii ianuarie la Institutul “Matei Balş” din Capitală: din păcate, bilanţul deceselor a urcat la 16.

Cine este ultima victimă a tragediei de pe 29 ianuarie?

Ministerul Sănătăţii a transmis marţi, 9 februarie, că un alt pacient care s-a aflat în Pavilionul V al Institutului “Matei Balş” în timpul incendiului din 29 ianuarie a murit. Numărul total al celor decedaţi a ajuns astfel la 16.

“Ministerul Sănătăţii a fost informat, în această dimineaţă, despre un deces în rândul pacienţilor care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Bucureşti în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Ultima victimă este un bărbat în vârstă de 81 de ani.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, bărbatul a fost transferat după incendiu în Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale “Victor Babeş”. Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă de SARS-CoV-2 şi prezenta multiple afecţiuni asociate.

În acest caz, ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului, subliniază Ministerul Sănătăţii.

Care este stadiul anchetei privind incendiul de la “Matei Balş”?

Potrivit unui comunicat de vineri, 5 februarie, procurorii şi poliţiştii criminalişti au terminat cercetarea la faţa locului la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş”, iar în cauză va fi dispusă efectuarea unei expertize tehnice de către INCD INSEMEX Petroşani, în vederea stabilirii cauzelor incendiului.

“Până la acest moment, în cauză au fost audiate 33 de persoane, respectiv cadre medicale, personal administrativ, agenţi de poliţie care au participat la intervenţia iniţială, precum şi rude ale victimelor”, se arată în comunicatul de vineri al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB).

„Totodată, în cauză au fost ridicate dispozitivele de stocare a imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere şi s-a dispus efectuarea unor percheziţii informatice asupra acestora, cu autorizarea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 2”, mai arată sursa citată.

Se continuă efectuarea de verificări şi cu privire la activitatea serviciilor de apărare contra incendiilor, de mentenanţă a instalaţiei electrice şi a celor de pază.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea